Oude emoties&patronen doorbreken

Waarom is dit nodig?

Een van de centrale punten van mijn werk in de praktijk is het opsporen/herkennen en loslaten van oude emoties en gedachtepatronen uit het verleden.

Waarom? Veel van wat je ervan weerhoudt vooruit te gaan en gezond te worden, is te vinden in het verleden van jou leven. Hier vinden we oude blokkades die we met ons meedragen en die onze persoonlijke en menselijke ontwikkeling aanzienlijk kunnen tegenhouden.

Met behulp van verschillende technieken (waaronder Yager Code, Emotiecode, Heart Math, EFT, Polyvagaal Theorie) krijgen we inzicht in je innerlijke wereld. Samen kijken we naar jouw 'innerlijke automatische piloot' die ervoor kan zorgen dat je niet gezond, heel en gelukkig kunt leven.

Het goede nieuws is: de methoden waarmee ik werk zijn NIET re-traumatiserend! In veel (conventionele) therapieën worden pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden steeds weer en weer herhaald. Hoe vaker we een bepaalde ervaring herhalen, hoe meer diegene verankerd raakt in ons brein en onderbewustzijn. Dit maakt het meestal dan nog moeilijker om ons ervan te bevrijden. Bovendien kan het zeer pijnlijk zijn om steeds weer trauma's en zorgen uit het verleden te doorlopen.  

Zodra we oude patronen/obstakels/pijn/verdriet/emoties in uw onderbewustzijn hebben opgespoord, krijgen deze ruimte en aandacht, wat op zich al een helend moment is. Dan beginnen we deze los te koppelen en uit het onderbewustzijn te verwijderen, zodat ze je niet langer in de weg staan.

Dit alles gebeurt natuurlijk alleen met uw persoonlijke toestemming en blijft vrij van elk oordeel en wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

ONS ONDERBEWUSTZIJN BEHEERST VAAK ONS DENKEN EN HANDELEN

 

 

 

In deze grafiek kun je goed zien wat zich afspeelt:

10% van wat we hebben ervaren zit in ons bewustzijn. Wij herinneren ons, hebben directe toegang, zijn bewust en handelen adequaat.

90 % van al onze ervaringen zijn niet "zichtbaar" voor ons en liggen verborgen in het onderbewustzijn. Alles wat je ooit gehoord, gezien en ervaren hebt, alle informatie (over vele generaties) zit hier verborgen.

Voorbeeld: Je wilt vanaf morgen gezonder gaan eten. Je weet dat geraffineerde suiker en dierlijke vetten slecht voor u zijn. Maar nu komt er een overlevingspatroon uit het onderbewustzijn en zegt: "Echt niet! Ons is geleerd (al generaties lang!) dat we suiker en dierlijk vet nodig hebben om te overleven. Dus we blijven dat eten!' Wat denkt je gaat u vanaf nu doen?

Precies! Ook al weet je alles over suiker en dierlijke vetten en hoe schadelijk ze zijn, je blijft ze eten!

Dit is ook de reden waarom, naar mijn ervaring, "positief denken" en visualisatie alleen niet helpen. De (verkeerde) programmering moet worden verwijderd. In combinatie met andere technieken (bv de YAGER CODE) verankeren we nieuwe patronen, zodat u jouw innerlijke vrijheid kunt vergroten.

"Ik vergelijk ons onderbewustzijn graag met de harde schijf van een computer.
Wat wij doen is niets anders dan alles wat onnodig en hinderlijk is van de harde schijf verwijderen zodat de computer weer optimaal kan functioneren!"