Oude emoties&patronen doorbreken

Een van de centrale punten van mijn werk in de praktijk is het opsporen/herkennen en loslaten van oude emoties en gedachtepatronen uit het verleden.

Waarom? Veel van wat u ervan weerhoudt vooruit te gaan en gezond te worden, is te vinden in het verleden van uw leven. Hier vinden we oude blokkades die we met ons meedragen en die onze persoonlijke en menselijke ontwikkeling aanzienlijk kunnen tegenhouden.

Met behulp van verschillende technieken (waaronder Emotiecode, Heart Math, EFT, Polyvagaal Theorie) krijgen we inzicht in uw innerlijke wereld. Samen kijken we naar uw 'innerlijke automatische piloot' die ervoor kan zorgen dat u niet gezond, heel en gelukkig kunt leven.

Het goede nieuws is: de methoden waarmee ik werk zijn NIET re-traumatiserend! In veel (conventionele) therapieën worden pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden steeds weer en weer herhaald. Hoe vaker we een bepaalde ervaring herhalen, hoe meer diegene verankerd raakt in ons brein en onderbewustzijn. Dit maakt het meestal dan nog moeilijker om ons ervan te bevrijden. Bovendien kan het zeer pijnlijk zijn om steeds weer trauma's en zorgen uit het verleden te doorlopen.  

Zodra we oude patronen/obstakels/pijn/verdriet/emoties in uw onderbewustzijn hebben opgespoord, krijgen deze ruimte en aandacht, wat op zich al een helend moment is. Dan beginnen we deze los te koppelen en uit het onderbewustzijn te verwijderen, zodat ze u niet langer in de weg staan.

Dit alles gebeurt natuurlijk alleen met uw persoonlijke toestemming en blijft vrij van elk oordeel en wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

"Ik vergelijk ons onderbewustzijn graag met de harde schijf van een computer.
Wat wij doen is niets anders dan alles wat onnodig en hinderlijk is van de harde schijf verwijderen zodat de computer weer optimaal kan functioneren!"

 

 

 

In deze grafiek kun je goed zien wat zich afspeelt:

10% van wat we hebben ervaren zit in ons bewustzijn. Wij herinneren ons, hebben directe toegang, zijn bewust en handelen adequaat.

90 % van al onze ervaringen zijn niet "zichtbaar" voor ons en liggen verborgen in het onderbewustzijn. Alles wat je ooit gehoord, gezien en ervaren hebt, alle informatie (over vele generaties) zit hier verborgen.

Voorbeeld: U wilt vanaf morgen gezonder gaan eten. U weet dat geraffineerde suiker en dierlijke vetten slecht voor u zijn. Maar nu komt er een overlevingspatroon uit het onderbewustzijn en zegt: "Echt niet! Ons is geleerd (al generaties lang!) dat we suiker en dierlijk vet nodig hebben om te overleven. Dus we blijven dat eten!' Wat denkt u gaat u vanaf nu doen?

Precies! Ook al weet u alles over suiker en vetten en hoe schadelijk ze zijn, u blijft ze eten!

Dit is ook de reden waarom, naar mijn ervaring, "positief denken" en visualisatie alleen niet helpen. De (verkeerde) programmering moet worden verwijderd. In combinatie met andere technieken (bv de YAGER CODE) verankeren we nieuwe patronen, zodat u uw innerlijke vrijheid kunt vergroten.

Uit ervaring weet ik dat dit enkel werkt wanneer uw menselijke ontwikkelingsreis en uw innerlijk, het punt heeft bereikt waarop u oude pijn, oude wonden, enz. werkelijk kunt loslaten. Het is altijd verbazingwekkend hoezeer ook ik (als therapeut) kan vertrouwen op de innerlijke wijsheid van de desbetreffende persoon.