Vitaalstof- en Fytotherapie

Met micronutriënten en plantenstoffen weer terug in evenwicht

Bij de therapie met micronutriënten (orthomoleculaire geneeskunde) gaat men ervan uit dat onevenwichtigheden in het menselijk lichaam kunnen leiden tot stofwisselingsstoornissen en ziekten. Als oorzakelijke therapie worden niet de symptomen behandeld - zoals in de conventionele orthodoxe geneeskunde nog vaak het geval is - maar moeten onevenwichtigheden op een zo natuurlijk mogelijke wijze in balans worden gebracht en het evenwicht worden hersteld.

Hiervoor wordt een grote verscheidenheid aan vitale stoffen gebruikt (vitaminen, mineralen, oligo-elementen, secundaire plantaardige stoffen, enz. Een onevenwicht van onze vitaalstoffen kan verwoestende gevolgen hebben voor de gezondheid.

De moderne orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat bijna alle zogenaamde civilisatieziekten (hart- en vaatziekten, kanker, auto-immuunziekten zoals reuma, diabetes enz.) worden veroorzaakt door onevenwichtigheden in het gecompliceerde biologische systeem, die zich vaak in de loop van jaren opstapelen.

Naast de bovengenoemde veranderingen in de voeding zijn ook de onvermijdelijke toename van de inname van milieuverontreinigende stoffen, stress, prestatiedruk en andere factoren hier belangrijk in.

Elke persoon heeft een zeer persoonlijk risicoprofiel. Individuele problemen moeten dus worden opgelost, en dat is weer alleen mogelijk met op maat samengestelde micronutriënten en plantenstoffen en niet met symptoom-gerelateerde of breed werkende standaardpreparaten.

 

Micronutriënten zijn een waardevolle en noodzakelijke aanvulling op uw dagelijkse voeding. Ze dienen uw gezondheid, uw welzijn en uw vitaliteit.

Met welke producten werk ik?

Bonusan biedt sinds 1966 een breed assortiment van ruim 350 specialistische supplementen, van fytotherapie tot orthomoleculaire producten, ontwikkeld voor en in samenwerking met gezondheidsprofessionals. De werkzaamheid van onze supplementen is wetenschappelijk onderbouwd en geïnspireerd op de natuur en de werking van ons lichaam.

Nutriphyt ontwikkelt voedingssupplementen met innovatieve formules voor professionele zorgverleners op basis van nutriënten en plantaardige stoffen, om lichaam en geest gezond en fit te houden.

De producten van Nutalis zijn ontwikkeld om ons lichaam écht te ondersteunen bij het vinden van de oorspronkelijke balans. Om energie en veerkracht te ervaren. Ontstaan vanuit de code van de natuur én vanuit wetenschappelijke kennis die voortkomt uit eeuwenoude tradities en denkwijzen.

Surya Products, is gespecialiseerd in Ayurvedische producten, voedingssupplementen en natuurlijke cosmetica. Natuurlijke voedingssupplementen, zonder rommel, die zo dicht mogelijk bij de natuur staan. Het grootse voordeel van natuurlijke supplementen ten opzichte van de synthetische variant is dat deze supplementen gezonder zijn en beter door het lichaam worden opgenomen.