Soluna-Spagyrik naar Alexander van Bernus

  • Wat zijn spagyrische middelen? Wat is spagyrisch?


Spagyrisch, van het Griekse "spao" (ik scheid, ontleed) en "agiro" (ik combineer), is een speciale procedure voor een van de meest traditionele geneeswijzen binnen de holistisch georiënteerde Europese geneeskunde. Slechts enkele therapeutische methoden gaan zover terug als de spagyriek.

Centraal in deze geneeskrachtige therapie staat de speciale productie van geneesmiddelen door gisting, calcinatie, distillatie en het verenigen van deze drie fracties tot een zeer doeltreffende geneeskrachtige stof. Deze speciale bereiding van het uitgangsmateriaal is het hart van spagyriek en zeer krachtig in het activeren van de controle en zelfregulerende processen van het lichaam (ook wel "innerlijke arts" genoemd).

 

 

Spagyrische middelen van SOLUNA worden gebruikt voor de holistische behandeling van zowel acute als chronische ziekten. In het algemeen worden holistische methoden en benaderingen steeds vaker met succes toegepast bij de behandeling van met name chronische ziekten en in de preventieve gezondheidszorg. Veel mensen hebben allang ingezien dat het onderdrukken of behandelen van symptomen alleen geen echt duurzame genezing oplevert.

  • Wanneer kunnen spagyrische middelen worden gebruikt?


Spagyrische middelen worden gebruikt voor diverse chronische en acute ziekten. Ze kunnen worden gebruikt als zelfstandige milde therapie, maar ook als begeleidende therapie, bijvoorbeeld van een homeopathische of conventionele behandeling.

 

Soluna geneesmiddelen versterken nadrukkelijk de vitale kracht van het organisme en stimuleren de ontgifting van het lichaam. Het zelfgenezend vermogen op fysiek en energetisch niveau wordt versterkt en leidt zo tot een merkbare vermindering van de (ziekmakende) symptomen. voor een bestendige, holistische genezing.

Geen oorzaak, geen gevolg. Dit eenvoudige wet roept logischerwijs de vraag op naar de oorzaak van ziekten. Alleen wanneer deze oorzaak wordt onderkend en weggenomen, kan een ziekte worden genezen. In de spagyrische visie heeft dit uiteraard betrekking op de gehele mens en niet alleen op de fysieke situatie. Want nu komen we terug op de eeuwenoude wijsheid dat zowel de ziel als onze geest een beslissende invloed hebben op onze gezondheid.

Ook vanuit wetenschappelijk oogpunt, dat zich de laatste decennia deels alleen met de materiële feiten bezighield, is dit al lang bewezen. Want het onderbewustzijn controleert ongeveer 90% van de lichamelijke processen.

  • Bijwerkingen en contra-indicaties


Bij correct gebruik zijn geen bijwerkingen of eerste reacties te verwachten. Spagyrische middelen kunnen worden ingenomen door kinderen, zwangere vrouwen.

 

SOLUNA Laboratorium en 'Heilpflanzengarten'