met een schone lei beginnen: soul sessions die oude emoties&patronen doorbreken

Mijn SoulSessions zijn gericht op het opsporen/herkennen en loslaten van oude emoties en gedachtepatronen uit het verleden. Waarom? Omdat heel veel van wat je in het hier&nu belemmerd om vooruit te gaan en succesvol te zijn terug te vinden is in het verleden.

 

Hierin werk ik meestal met je onderbewustzijn, omdat daar de oude blokkades liggen die je met je meedraagt en die je persoonlijke en professionele ontwikkeling behoorlijk in de weg kunnen staan.

 

Door middel van verschillende technieken (o.a. Emotion Code, Heart Math, EFT, Kleurenpunctuur) krijgen we inzicht in jouw binnenwereld. Samen kijken we naar je 'triggerpoints' die je hebben tegengehouden om je volledige potentieel te leven.

 

Het fijne is: de methoden waarmee ik werk zijn NIET re-traumatiserend! In veel therapieën (b.v. gesprekstherapie, psychotherapie, enz.) worden pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden steeds weer herhaald. Hoe vaker we teruggaan naar een bepaalde ervaring, hoe meer deze in ons brein en ons onderbewustzijn verankerd wordt. Dit maakt het veelal nog moeilijker om zich ervan te bevrijden en het kan bovendien ook zeer pijnlijk zijn. (de bovengenoemde therapieën zijn ongetwijfeld hulpzaam in bepaalde situaties, net zoals we ook de traditionele geneeskunde nodig hebben als er bv een chirurg nodig is. Sterker nog: ik werk samen met een psychosociale therapeut omdat we zien hoe succesvol beide therapieën in elkaar grijpen.). 

 

Als wij oude patronen/belemmeringen/pijn/verdriet/emoties opgespoord hebben, gaan we deze los maken en uit het onderbewustzijn verwijderen zodat deze je niet meer in de weg staan.

"Ik vergelijk ons onderbewustzijn graag met de harde schijf van een computer. Wat ik doe is niets anders dan alles wat onnodig en belemmerend is van die harde schijf te wissen zodat de computer weer optimaal functioneert!"

In deze grafiek kun je heel goed het goed zien:

 

10% hebben we in het bewuste. We weten dingen, zijn ons er van bewust en handelen er naar.

90% is voor ons niet 'zichtbaar' en is verscholen in het onderbewuste. Alles wat je ooit hebt gehoord, gezien en meegemaakt hebt, alle informatie (over vele generaties terug) is hier verstopt.

Voorbeeld: je wilt vanaf morgen gezonder eten. Je WEET geraffineerde suikers en dierlijke vetten zijn slecht voor je. Maar nu komt jouw overlevingspatroon uit het onderbewuste en zegt: 'No Way! We hebben (sinds generaties!) geleerd dat we suiker en dierlijk vet nodig hebben om te overleven. Dus dat blijven we eten!' Wat denk jij wat je voortaan doet?

 

Juist! Hoe wel je alles over suikers/vetten weet en wat de schade er van is, je blijft het eten!

 

Dat is ook de reden waarom naar mijn ervaring alleen maar 'think positiv' en visualisatie niet helpen. De (verkeerde) programmering zou moeten gewist worden. Dan heeft dit geen macht meer over je en samen met andere technieken (-> bv. EFT en HeartMath) verankeren wij nieuwe patronen zodat je je doelen kunt bereiken. Dat is de o.a. de kracht van -> de Emotioncode.

Links om meer te weten en te lezen:

- EmotionCode naar Dr. Bradley Nelson

- EFT Emotional Freedom Techniques

- Heart Math Benelux

- Marc Joosten, praktijk voor psychosociale therapie