Niet dat wat we eten, maar dat wat we verteren, komt ons ten goede en voedt ons lijf.

C.W. Hufeland (1762-1836)

Afvallen, gezonder worden en/of gewoon jouw vitaliteit verbeteren?

Er is zo ontzettend veel te lezen over 'gezonde' voeding, steeds meer geluiden zijn te horen over een healthy lifestyle maar wat in de praktijk blijkt is dat juist dit bij veel mensen voor nog meer verwarring zorgt.

 

Klanten zien door de bomen het bos niet meer, mixen en mengen verschillende adviezen proberen af te vallen met de 'ouderwetse' methode van calorieën tellen.

Meestal met het resultaat dat blijkbaar niets meer helpt, geen positieve doelen behaald worden en mensen daardoor moedeloos en gefrustreerd raken.

 

Ik ben van mening dat geen enkel dieet geschikt is voor iedereen. Waarom?

1. (Tijdelijke) diëten lossen het probleem niet op.
Daarom krijg je van mij geen dieetschema. Gezond eten en een gezonde levensstijl is voor mij een manier van leven. Als we meer leren over onszelf, onze stofwisseling en gezonde voeding, dan zullen veel (ziekte)klachten en overtollige kilo's vanzelf verdwijnen.

2. Jij bent uniek!
Hoewel ons menselijk lichaam dezelfde fysiologie en biochemische processen hebben, verschillen we toch allemaal. Ieder mens heeft zijn of haar eigen 'blueprint', met zijn eigen genen en aanleg. Maar vooral onze omgeving en onze omstandigheden bepalen onze gezondheid en ons gewicht: beroep, geslacht, slaap, ziekten, temperament, stress enzovoort beïnvloeden ons zodanig dat een 'gezonde voeding' er voor iedereen anders uitziet.
 

Dat zijn de redenen waarom ik strikt individueel werk en

je bij mij enkel een 'op maat gemaakt' advies ontvangt.

hoe gaan we aan de slag?

  • Voor je eerste afspraak bij mij: Invullen van een digitale vragenlijst om de huidige gezondheidstoestand en het gewicht te onderzoeken. Deze stuur je aan mij terug nog voor je eerste afspraak bij mij in de praktijk.
  • Anamnesegesprek en behandeladvies gedurende een uur: hier geef ik je inzicht in de mogelijke eet- en levensplan die voor jou van toepassing is.
  • Verder krijg je ook advies of er nog een bloed- en/of speekseltest nodig is en of er ondersteuning nodig is om oude (eet-)patronen te verwijderen. Dit doen we dan met o.a. met ->de EmotionCode
  • Dan pas beslis je of je mijn behandel-/eetplan wilt volgen.
  • Vervolgens zien we elkaar (als niet anders afgesproken) in de eerste 6 maanden om de 4 weken voor vervolgconsulten. Naar deze periode wordt individueel bepaalt hoe frequent we elkaar zien voor de vervolgafspraken.