Agenda weer open? Veiligheid voorop!

 

 

 

Vanaf 11 mei mag er weer (cosmetisch) behandeld worden. Is dit daadwerkelijk een goed advies?

 

Goedemorgen lieve klanten en vrienden,

zoals je zeker hebt gehoord, mag de schoonheidsspecialiste haar praktijk vanaf vandaag weer openen.
Hoewel ik dit gedeelte van mijn werk erg mis, betwijfel ik of dit wel de juiste stap in de goede richting is!

 

Aangezien ik een persoon ben die niet zomaar de mening van een ander (en de overheid!) overneemt, vraag ik me serieus af waar onze regering het advies vandaan haalt om te concluderen dat het veilig is (voor de klant en de schoonheidsspecialiste) om zo snel weer te openen? Wij hebben verder ook geen aanbevelingen of richtlijnen ontvangen die het duidelijk en transparant maken hoe de schoonheidsbehandeling 'Corona' veilig moet/kan worden gemaakt. Dit zorgt voor veel verwarring, vooral bij de klant!

Niemand werkt (met de uitzondering van tandartsen die een medische mondbescherming kunnen kopen!) zo dicht bij de klant als de schoonheidsspecialiste. Ook komen wij in contact met bloed en andere lichaamsvloeistoffen, die zeer besmettelijk kunnen zijn.

Ik heb afgelopen dagen dus het initiatief genomen om mijn 'cosmetische klanten' te vragen hoe zij deze nieuwe ontwikkelingen zien. Het resultaat verbaasde me niet zo zeer: de meeste mensen staan nog steeds wantrouwig tegenover het verloop van de corona-epidemie en zijn daarom terughoudend om de schoonheidsspecialist te bezoeken. Deels omdat alles nu zo snel gaat en deels omdat er geen officiele (hygiënische) richtlijnen zijn.

Concluderend, en met respect voor de wensen van mijn cliënten en voor de bescherming van mijn eigen gezondheid, heb ik nu besloten dat de heropening van mijn praktijk (voor cosmetische behandelingen) geleidelijk aan rustig en  voorzichtig zal verlopen.

Dit ziet er als volgt uit:

 

Als tussen de klant en mij niet anders is afgesproken hanteren wij het volgende:

 • Heb je last van één van deze klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (lichte) hoest, benauwdheidsklachten , verhoging of koorts (vanaf 38°), of heeft één van je huisgenoten last van benauwdheidsklachten of koorts (vanaf 38°)? Neem contact met mij op en blijf dan thuis. We maken dan een nieuwe afspraak. (dit is natuurlijk kosteloos)
 • Kom precies op tijd (niet te vroeg en niet te laat), zodat je niet hoeft te wachten in de ontvangstruimte, maar er ook voldoende tijd zit tussen de afspraak met de volgende klant.
 • Gebruik bij binnenkomst de desinfecterende handgel.
 • In verband met hygiëne geef ik bij ontvangst geen hand.
 • Was je handen na de behandeling en gebruik de desinfecterende handgel.
 • Ik vraag je om contactloos te betalen via tikkie.
 • Maximaal twee klanten per dag, met voldoende ruimte tussen de afspraken, zodat ik de praktijk (behandelstoel, tafel, deurknop etc) kan ontsmetten met desinfectiespray. 
 • Ik draag tijdens je bezoek bij mij een mondkapje.

 

 

Afspraak maken via de what's app (0633133809)

Dit blijft gelukkig bij 'het oude' en betreft enkel de cosmetische behandelingen.

 

Wilt je een (online) consult voor de natuurgeneeskunde/ayurveda? Dan kun je dit nu ook doen door middel van een nieuwe roze knop: 'maak afspraak'. Als je op deze knop duwt dan zie je de verschillende consulten en je kunt makkelijk een dag en tijd uitkiezen voor wanneer het je uitkomt. Dan ontvang je een bevestiging per mail van je afspraak.

 1. Kies de behandeling die je wilt boeken.
 2. Kies een datum en tijdstip
 3. Vul je gegevens volledig in

 

 

Gewijzigde openingstijden van mijn praktijk

Vanaf 11.5.2020 is mijn praktijk iedere dinsdag en donderdag voor cosmetische afspraken geopend (en in enkele uitzonderingen op zaterdagen). Hiervoor heb ik bewust gekozen omdat ik ivm de ayurvedische (online) consulten nog steeds van uit thuis werk. In de afgelopen weken is gebleken dat dit ook voor de klant heel goed werkt. Zo hoef je niet meer voor deze consult uit huis, dit is vooral fijn omtrent de 1 1/5 meter regels van de overheid.

 

 

Prijzen aangepast op de nieuwe situatie

Good news: de prijzen voor de huidverzorgingsproducten van 'classic ayurveda' zijn verlaagd tot soms 20%. Deze zijn grotendeels aangepast en ik hoop dat ik dit jullie nog langer voor dat scherpe prijsje kan blijven aanbieden. De vernieuwde prijzen staan al vermeld in mijn kleine web-winkel die ik onlangs geopend heb, om het makkelijker te maken dat je producten bij je terecht komen en als nodig uiteraard ook verstuurd kunnen worden.

Door de actuele situatie en de veranderingen die daarmee gepaard gaan, moet ik de prijs voor mijn (twee uur durende) behandeling echter met 10 euro verhogen. Maar ik ben blij te kunnen zeggen dat de vaste klantenkorting van 10% nog steeds kan toepassen voor mijn trouwe klanten die regelmatig alle 6 weken naar me toe komen.

 

 

 

Zo! En nu hoop ik dat ik je zo goed mogelijk op de hoogte kon brengen. Als er vragen zijn, mag je me vanzelfsprekend altijd bellen of me een whats app sturen.

Graag zou ik je snel weer zien, maar ik begrijp het volledig als je nog even wilt wachten!

 

 

 

 

 

P.S. Iedereen die mij wilde helpen met mijn boek :

je bent uiteraard nog steeds welkom om mij antwoorden te sturen! Ook andere geïnteresseerden mogen me gerust contacteren. Het realiseren van dit project is natuurlijk iets wat veel tijd in beslag zal nemen!

Dus denk niet dat je al te laat bent.

Achter de schermen ben ik er zeker mee bezig!

 

Zorg goed voor jezelf!

 

Namaste, Heike-Anna